en fullsmockad dag med shopping och trevligheter..!

idag kl 08.51 åkte jag , Emilia och 10000 andra med tåget till gävle.
det var mycket trångt och varmt. jag och milli turades om att sitta i varandras knä:)
efter en timmes tåg färd men illa luktande tanter och jobbiga fjortisar så var vi äntligen framme i Gävle..
Jag köpte : Mjukis byxor, tights, en vit linne blus aktig sak, och ett par trosor:D dom är sjukt fina, eller hur emilia:D. Jag köpte dock ingenting på rean. dålig rea iår.
när vi var klar i gävle tog vi tåget hem. där somnade vi och sov så skönt. när vi var framme gick vi in till donna för att beställa tid till mig. måste klippa mig! så det blev 2 januari. ska bli skönt att ta bort de slitna.
vi gick hem till mig så jag kunde byta om till mina nya mjukisbyxor, sedan gick vi hem till emilia och satt och pratade med hennes underbara mamma och pappa <3.

vi promenerade sedan ner till stan för att sola, vilken behövdes för min del. påväg hem köpte jag mig en stor godis påse och sitter nu här och har snart proppat i mig hela påsen, mmmmmm!

tack emilia för en underbar dag, jag älskar dig vännen!

och jag har ingen komentar om annandags derbyn, bara att det var totalt fördelöst!
image5


jul

Igår var vi hemma hos mor och träffa familjen:) det var en väldigt mysig dag.

idag har jag bara tagit det lungtoch ska inte göra nånting för världen: )
dvs att jag inte har så mycket att skriva.. men ska på bandy i morgon så kanske har nå att skriva då:)


peas

En Jul utan snö?


idag har det varit full fräs i vårat hus. mamma och calle var iväg till valbo och handlade julklappar til kl 5 och jag och adam vad hemma och gjorde ett pepparkakshus. på taket ritade vi adam med glasyr : ).
sedan kom Min bästa vän förbi, Emilia blom. det var så länge sedan vi träffade så det var skönt att allt var som vanligt. jag Adam och emilia gick lite på stan och köpte julklappar. slutet på shoppingrundan tog adam en korv, emilia en handbugare ( hör och häpna , hon tog ingen korv) och jag tog en stor strips.
när vi var påväg hem hadde det hunnit livigt 5 minusgrader.

Julen, julen julen. vissa tycker värkligen att julen är en fantastisk tid. de flesta barn ser fram emot julen. dock är det inte alla som gör det . jag är en av dom.
jag tycker inte om all glitter och alla tomtar som är överallt, inte som fula gardinerna och dukarna folk tar fram, och speciellt inte julmaten. vart är det gott? att blanda köttbullar med potatis,sylta , sill, skinka, och korv? äter hellre en god middag som passar ihop än massa små äckliga prins korvar : ) . sen julklappar. har det inte gått överstyr?kan man inte bryta den traditionen? alla får ju nå så fruktansvärt mycket grejer på julen.alla blir helt nojiga och ska köpa hur mycket som hällst. är det inte bättre och få det utspritt över hela året? hur många svenska som hällst idag är (som jag kallar det) hobby kristna . Jag måste vara den enda som INTE vill ha julklappar :P

lite senare kom min älskade karro. och henne var de jätte länge sedan jag träffade. så nu känns de värkligen att man är hemma. har fått tillbaka dialekten väldigt mycket nu också. känns skönt. iallafal så prata vi massa minnen och kollade på west and star . nina är ju med, mammas kompis så de är ju jätte kul. heja heja!!

 Nu  får jag tacka för mig och jag önskar en fortsatt trevlig kväll... :)



                                        

Jul, jul, strålande jul : )

Hej.
nu har jag bestämt mig.
jag ska försöka skriva blogg så ofta jag kan.
tycker det är ett bra mål av mig, för jag är ju inte så bra att skriva, skriva om vad jag tycker och vad jag tänker. Men ska verkligen försöka.  : )

Idag har jag sittit på ett tåg hela långa dagen. När jag satt där så läste jag i en artikel om läkare utan gränser. dom hjälper länder som Fn och andra orginasioner har glömt bort. Känns faktist skönt att få läsa sont ibland. jag menar, när det knappt står nånting om den 40 åriga inebördeskonflikten i Colombia. 3.8 miljoner människor tvingas fly från sina hem så är det liksom nån där ute som försöker hjälpa. det gör mig glad . : )
 
 image3


Nu tänkte jag säga godnat. men ska FÖRSÖKA skriva så ofta jag