Ny blogg

www.magdalenaq.se weeeeho

Nämen då byter vi blogg

NU bloggar jag på MagdalenaQ.se
är lite ny på hur man gör men hoppas allt ska gå bra arnas byter jag bara tillbaka:) så vi ses där;)?


njaa

Nu har robert gått efter flera timmar med att försökt jobba med min nya blogg. Det går och skriva på de men funkar inte att lägga in bilder. så jag skriver här till de fixas.

snart ska jag äta kyckling som jag Kajsa och tea har köpt. tea är vår tilla husmor hon:)
och jag måste börja med min uppsats som vi fick som läxa över helgen. hur snällt är de?

Fin besök

sitter här med robert&Tim och jobbar på min nya blogg. känns som det är mycket jobb kvar, men hoppas vi (dom) kommer klara de;) hehe

Ett vackert land

Skottland är ett mycker vackert land. om man planerar ungefär 3 månader i förväg så kan man resa hit för endast 100kr tur och retur. Gå in på Ryanair och kolla själva!

Jag dansar hela dagarna. men nu på helgerna så inser man hur fint skottland är.

Nu ska jag snart ner på stan och handla lite mat.

 

 


zzzzz

Nu ligger ja i sängen. Robert och tim har gått. Har precis pratat med min älskling. Försöker luska ut när han kommer. Men det visar sig vara svårare är jag trodde. Jag trode han var påväg idag då han inte svarade på ett sms (??) aah skit töntigt jag vet, men sen så svara han ju vilket gjorde mig lite besviken hehe. men endå glad.

Saknar min pojkvänn och alla mina vänner hemma i sverige väldigt mycket. Men jag vet samtidigt att jag alltid kommer ha er vid min sida oavsätt vad som händer. Det kallas kärlek..

love<3


JAG HAR FYNDAT

en svart klänning med smyckade axlar på en affär som heter bank (?) aja och kosta typ 300 kronor.

köpte den här på Newlook och det kostade bara 138kr nice va?


Vad har ja givit mig in på ?

Nu sitter jag här med min killkompisar robert och tim. vi alla sitter med en varsin dator och nördar. Robert har övertalat mig att skaffa ett domän, dvs en hemsida som jag kan ha min blogg på. Så i veckan kommer jag nog lämna blogg.se och hoppa över till MagdalenaQ.se istället haha . men kommer skriva här undertiden för vet ju inte hur lång tid det tar.


världens bästa grej när det är kallt!

http://www.nyfikenvital.org/files/images/varmvattensflaska.jpg
var tvungen att köpa en värme kudde idag. så varm. om man  häller varmt vatten i den och sen ha den under täcket när man ska gå och lägga sig, så på morgonen så är den fortfarnade varm:)

Jessica håller gärna i min nya lilla bebis


New moon var helt ok

Godmorgon på er! idag skulle jag egentligen vakna vid 9 för att gå på marknad. eftersom jag alltid brukar vakna då så ställde jag ingen klocka, vilken jag borde ha gjort. nu är klockan 11.30. nyvaken..

New moon var bra igår. men den var lite seg. men ska börja läsa böckerna jag också när jag kommer hem till Sverige så kanske jag uppskattar tvåan mer. men den var bra.



tog bilden nyss, nyvaken och jävlig.


Nu drar jag till Dansföreställningen och sedan the new moooon

Hoppas ni får en bra kväll:)


Vem är smartast svensken eller skotten?


ibland så blir man bara så full i skratt. Folk i min klass kan vara så korkade att hälften vore nog.

det här är vad folk har sagt

 

Jag har massa på lager, men måste sminka mig nu för ska på föreställning

pöss


Ikväll smäller det

http://images.paraorkut.com/img/pics/images/n/new_moon-13017.jpg

Ikväll ska jag på New moon. blir klockan 11 på kvällen plus att jag ska se en dans föreställning innan. men ska nog sova en timme nu så jag inte gör det sen:D puss


jag veet

sorry för dålig uppdatering. men när jag kom hem idag så var jag helt slut. ville bara äta och lägga mig i sängen, vilket jag också gjorde. hade vårat sista fys pass idag innan vi börjar med jul produktionen. men kan säga att den var INTE rolig. hade ungefär 5 olika upphopp på raken. när jag väl gjorde dom så var jag mäst förbannad över varför jag inte orka göra allt fullt ut. Men nu när jag tänker efter så är det inte så konstigt. gör man samma rörelser så länge så säger benen stopp. Tror inte vi kommer göra hennes fys pass mer, utan vi ska få en ny efter jul som tydligen ska vara värsta militären.

http://www.conneticdance.com/amy55.jpg

fy att kolla på filmer själv.

Kollade nyss på pojken i randig pyjamas. Och jag grät så sjukt mycket. önskar att jag hade kollat på den med någon så hade jag sluppit känna mig så fjantig hehe. Nu ska jag bädda ner mig i mitt kalla rum och sova. imrogon blir det fys pass, weeehoo

Se hela bilden

Från i helgen:D

 

Jag och en tjej från klassen


helt vanlig dag idag faktiskt. våran lärare är alltid sena och idag våran koreografi lärare måttet, 45 minuter. skyllde på taxi och att någon pratade med honom (som han har gjort senaste 4 gångerna). Fick stressa igenom hela lektionen eftersom han bums skulle ha med allt som han hade planerat ha på 90 minuter. gjorde ett solo på 30 sekunder och fick 10 minuter på sig. gick helt okey, var mest upprepningar och imro, och sedan världens historia bakom;) hehe


Godmorgon godmorgon!

Nu ska jag iväg till skolan, nice va? fick sovmorgon idag för några skulle ha samtal. nu väntar modernt, balett (med häxan) och koreografi:) är sjukt pigg, önskar man kunde få sova så här varje dag:P

Aja vi hör sen:D
pöss

tack för besöket boys

Tack för besöket Robert och tim! nu ska jag prata med bby sen ska jag sova!

Godnatt!

mmm like like

Vi ska nog se på film nu:)


New Moon

På fredag är det premär för new Moon här i skottlad, så jag och typ alla från klassen ska gå och se på den. längtar!! någon annan som ska se den? när har den premiär i sverige?


Kommer få fin besök!

Jag vet visst vad jag ska göra ikväll, Robert och tim kommer. läste precis på robbans blogg att han skulle till kellektivet, och det andtar jag att han menar oss:D weeehoo, vad glad jag är att det finns bloggar

vanlig dag i skolan..

Kom precis hem från skolan. har ätit min frukost nr 2 och nu sitter jag här. idag så bestämde jag mig för att ta sovmorgon från första lektionen eftersom jag visste att jag visste att vi skulle sitta och titta på en dans film. sen hade jag engelska och den gick jag på såklart. innan danslektionen så låg jag som slakt på golvet i "green room". Eftersom det finns golv värme där och min rygg känns som en sten mur . Men efter att ha legat där så kändes det bättre.

ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske kollar på en film eller två:)



Måndag

Hade min koreografi "test" idag. jag var dansare till victoria och hon var dansare till mig. Eftersom jag gick på Folkuniversitetet så jag väldigt van att koreografera till folk, och även om jag är dansare till någon så ser jag till att kunna de. Men eftersom folk inte har samma erfarenhet så kan dom va så himla dryga.
Iaf så kom victoria fram till mig på lunchen (efter att hon har dansat två lektioner) och säger med mycket vek röst :- uuh uuh magdalena tror inte jag kan dansa din idag, huu huu, jag har lite hosta..
Ni vet hur barn ser ut när dom vill se sjuka ut så dom slipper gå till skolan? exakt så såg hon ut. haha men jag sa ju självklart att de var okey och att hon kan göra det någon annan dag.

Nu måste jag plugga några timmat.. så sjukt roligt!


Kan inte sluta garva


en lite kille som har varit hos tandläkaren och mår inte så bra. haha

Jag älskar att boka resor

Har precis bokat resan från flygplatsen till Bollnäs. Och varje gång ja bokar resor så blir jag så glad. jag älskar att resa runt så det kan vara därför. sen så ska det bli så skönt att komma hem till norrland på julen. alltid kallt och mycket snö. en riktig jul i mina ögon :)

men nu har jag bara en resa kvar att boka, och det är från Dundee till Edinburgh flygplats. men kanske gör det ikväll också nu när ändå är på G .






Helt slut efter att varit och köpt mat

Det är verkligen jobbigt och gå och handla. Först ska man planera på vad man ska handla. Sen ska man gå till affären som tar ungefär 20 minuter. Sen när man väl är inne i affären  så säger man sorry 470 gånger till saker som man inte alls är sorry för. Men dom gör så här så här så man gör de också, fast jag inte alls vill.

Nu är jag äntligen hemma och kan säga att jag är helt blöt efter allt bärande. Nu ska jag ner och försöka göra paj med oliver, fetaost och tomat. Låter gått va :)?

 


Dans pictures

Hittade några bilder på en vän till mig. Hur är en mycket stark dansare och tänkte visa lite av bilderna:)

 


SKUMMA BRÄNNSÅR

fick fyra brännsår igår på imrovisationen. den stora är ganska vanligt och få, iaf om man dansar. men jag fick även tre på raden som inte riktigt ser normala ut? haha vad tycker ni:P



God morgon

 

Eller kanske inte god morgon med det får heta så nu. Hade iaf jätte kul igår! Hände massa roliga saker. Och tråkiga. Kan skriva de lite senare om ni är nyfikna. Sov tre stycken i min säng också. Ganska trångt om man säger så. Jessica snarkar som en gris så har haft ganska svårt att sova.

Idag kanske vi ska ut på samma ställe, fast den här gången är vi VIP haha. Skit töntigt jag vet..


NU drar vi



Nu drar jag ut och gör det jag gör bäst. DANSA!
Hörs i morgon!

ut ikväll

Har funderat på om jag ska ut ikväll. Varför ska det vara samma dilemma varje gång? Vad ska jag på mig? Hur mycket kostar det? hur ska jag ha håret? Är det värt de? Och blablabla

Men har bestämt mig för att gå ut och dansa trots att jag har skavsår och brännsår över mina fötter! Vet dock inte vad jag ska ha på mig. Men de ordnar sig ;)

 

Skulle vilja ha den;P


Nada

Inge mera godis för min del. får se hur detta går


No more candy for you Magdalena!!

Hej på er! tror det eller ej men jag är helt slut idag också. hehe de här med dans hela dagarna tar på krafterna. idag hade vi en fruktansvärd fys dom gjorde att mina ben vek sig. på lunchen så hände de som jag alltid varit rädd för. jag tappade en bit av tanden!!! kan vara en lagning också men skit samma det är nått från munnen som ramlade av! Så från och med nu så äter jag inte mer godis. nada!!  det är där bak jag tappade en bit så det syns inte som tur är. men jag går runt i skolan och visa alla hur fruktansvärt det är, och hur det känns så klart. detta är inte det första inläggen som kommer vara om mina tänder i framtiden. det är det endå jag har tänkt på sedan lunch

Så jälva roligt!

Läste precis Tims blogg om hur folk är här i skottland. Det är Dundee som har högsta tonårsgraviditeten i hela Europa. Och kan hålla med om att folk är riktigt otrevliga här. Ingen service i affärerna om man säger så! Gå in och läs hans inlägg om hur folk är i skottland


Visste ni att...

Bounce ska lägga av. Det är verkligen skittrist. tycker dom är klockren. Sveriges stoltheter när det gäller dans. har funnits i 12 år, sen 1997. Både Bounce på Nalen och Gökboet var helt helt grymma dansshower. Och ni har väl inte missat de här fantastiska youtubeklippen?Dom ska ju göra sin avskedsdans, The Last Bounce i vår. borde åka hem för se de!



Prutt onsdag

 

Så var vi tillbaka till prutt onsdag. Dock så hade vi ingen balett och för en gångs skull så var min mage bra. Jag började klockan 11 så fick iaf sova till klockan 9. Tar en timme och gå så var väl uppvärmd till moderna. När vi kom dit så berättade vår lärare att vi skulle ha koreografi efter lunch på ett annat ställe. Så efter moderna så gick jag en timme så när jag väl var framme han jag knappt att äta min lunch. Suck..

Men nu är jag hemma.  har ätit duschat och är redan klar för sängen:D


min kära vän har blivigt carzyy


vad mer kan man göra än att garva?

....

 

 

Karin,Jessica & kajsa

När jag var 16 så fick jag dansa en del utav svansjön. jag vet, sjukt coolt. synd bara att jag var för ung. haha Kajsa vad gör du?


Min första fest med linköpings tjejerna<3 vi hade sommar tema.


Första gången jag var ute och dansade med Nathalie, ni fattar inte hur cool jag tyckte att nathalie var haha. Även första gången jag träffade min pojkvän hahaha


en dag i skolan då vi märker att carro har typ samma kläder som våran lärare. vi var alla trötta så vi dog ju självklart av garv


spanien med brudarna 08


balett assessment

jag sa igår att jag var helt slut. måste jobbat som fan för idag ar jag tränings verk överallt. min rumpa ömmar som en enda stor finne.

men hade min assessment idag. gick helt okey, kände att jag var lite off balance på en övning. men om hon inte är nöjd med det jag gjorde får jag göra om det. men skulle vara så nice och slippa. hon berätta för mig på fredag:)

nu ska jag städa mtt rum och sedan duscha<3



Dans från morgonen till kväll

Hej på er! Nu har jag precis kommigt hem och är helt slut. Har haft dans från 9 till halv 5 idag. Gjorde klart min koreografi idag också så de var skönt! Imorgon har jag ett test i balett så jag ska träna på de sen ska jag även skriva på min uppsats. Så jag har saker att göra. Önskar jag kunde få ligga här i sängen hela kvällen. Juste ska skriva en lista på vad Lambi ska ha med sig när har kommer. Han har bokat resa men han säger inte vilken dag :O



Kärlek

Får höra varje dag att jag är lik min mamma. Både i sättet och till utseendet. Och eftersom det här är en punkt i mitt liv då jag funderar på vad jag vill göra så märker jag att är så sjukt lik henne. Eller att jag går i hennes fotspår. Nästa år ska jag söka samma skola som hon gick på. fick höra för någon dag sen av en tjej i klassen (som inte har träffat mamma) att jag var en sådan tjej som var lik ens mamma, så hon fråga dom andra svenskarna de och dom nicka och skrattade. Jag är herm apan 2000!

Men jag måste erkänna att jag ser upp till henne. Tycker hon är sten cool och fantastisk människa.

så varje gång folk säger att jag är lik min mamma så ler jag inombords.

Jag älskar dig Mammita


vill ha

Idag var jag självklart och kollade på skor. Gick in på samma affär för att kolla på samma sko som jag alltid kollar på. jag är helt tokig i dom. är så sköna så mina fötter bara skriker efter dom. får se om jag köper dom. man är ju student. man glömmer lätt bort de:D


En dålig förlorare från linköping!

om man är lite nere så är det här klippet perfekt att kolla på. det är en tant från Linköping som är en riktigt dålig förlorare. mer än så tänker jag inte säga:D


Mat till hela veckan

Jag är faktiskt duktig. jag flyttade hemifrån för 3 år sedan, men har inte börjar lagat mat förns nu. denna vecka blir det potatisgratäng med skinka till lunch! känner mig så duktig.

men måste nog gå ner och kolla till den nu. jag hatar brända saker!

tack tack!

Är så glad att skype finns. Nu kan jag helt gratis prata med mamma och pappa hur mycket jag vill helt gratis. Min pojkvän har skype i mobilen så vi pratar i nästan hela tiden.<3 Btw så saknar jag honom så sjukt mycket. vet att han har köpt biljetter och att han ska komma hit men han tänker inte berätta då de ska bli en överraskning.Men snart är det iaf.

men tack Skype och nu ska jag nog sova.
GODNATT OVER AND OUT

 


En liten film då jag går igenom dansen

Har inget för mig så tänkte att jag kunde lägga ut filmen från reebok. observera att jag markerar(kör inte 100%) men jag kan endå bjuda på den:P Skriv gärna var ni tycker. I dont mind


Från igår!


mat mat

måste iväg och handla mat för veckan. men har ingen aning vad jag vill äta. men drar ner till affären iaf och får vell se vad det blir.



ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH

jagb älskar att få brev. men än så länge har jag bara fått massa brev från Dundee. har inte fått nå "welcome to dundee" brev utan idag fått en räkning på 1.390 PUND!!!!!!! det är alltså 16 tusen kronor.

men tack som fan att jag få bo här. och ett litet meddelande till Dundee council : inte en jävla chans att jag ska betala de där.


MORGON

HELT DÖD!
efter middagen igår så fick vi för oss att gå ut och dansa. jag och mackan hade sjukt kul.lägger upp allt när jag får kameran!


ut och äta mat

ska till en pub nu och äta lite mat och mysa med Nathalie, filippa, Robert och tim. har saknat att vara med killarna faktist. jag hasr ju alltid varit mycket med killar så känns så naturligt. Men har varit sjukt mycket att göra så tror dom förstår varje jag inte har hört av mig:P

ska bli nice och äta massa flöt mat!




lite skönt att höra folk prata svenska!

Nu när jag har internet så lyssnar jag på eastFM hela tiden. Är klockrent och höra svenska innan man ska till skolan och även efter. bittisk radio suger. haha går inte att lyssna på..

Juste var ju till deras studio i våran när vi gjorde vårat projektarbete. Berättade lite om min förra skola om våran föreställning.

äntligen fredag

Åhh va skönt! Har slutat min dag nu och det känns underbart. började morgon med 45 minuters power walk och sedan Ballet i 90 minuter.

Vi tränar just nu till vårat test som vi ska ha på baletten nästa tisdag. ska träna hela helgen så jag klarar det. sedan hade vi modern också. min lärare säger att jag måste komma ner i mina knän mer. så får träna mer på de helt enkelt. tog en riktig stretch efter också och kan säga att jag börjar faktiskt bli mycket mjukare.


Night time is the right time

Nu ligger jag i min säng och är helt slut.
sov inget inatt. Eller jag sov säkert men kändes inte som så.
vaknade klockan 4 och var klar vaken. Men skolan har gått bra idag. jag stretcha riktigt mycket idag. fast körde inga armhävningar eller magövningar idag. orkade inte!


hehe mina varma flis byxor och mina varma tofflor. skiter i att byxorna ser ut som bajs för jag är hellre varm. (ooh där fick jag vuxen poäng)

Blåmärken och fula fötter!

Ibland gör det ont att dansa! Många pratar om hur snygga kroppar dansare har. Men det är aldrig någon som snackar om hur sjukt mycket blåmärken dansare har. Även våra fötter ser fruktansvärda ut!

mm mysigt va?


en film från skolan

Har inte visat hur jag dansar så mycket, vilket jag inte vet om jag kommer göra MEN tänkte att ni kunde se några andra från skolan. som jag har sakt förut så är den väldigt modern. men det finns en charm i de också. på nått sätt så älskar jag modern och ibland så hatar jag det. men snart börjar vår pruduktion och de vet jag ju att jag tycker om. vem vill inte så på scen?;)


Vad tycker ni?

Nu är jag en av dom!

 

Idag fick jag min tröja som jag fick av skolan. Lite maffit och ha en tröja där det står  The scottish school of contemporary dance. även om jag inte går här i 4 år så ser man iaf att jag har gått där.

Den är så skön. köpte XL för ville ha den så stor och mysig som möjligt, vilket mina klass kompisar tyckte va väldigt konstigt .

-määh du är ju inte XL??

-hahaha när men de är skönt?


Internet!

så jag har längtat!

INTERNET


från lördag


haha vad gör man inte?


från igår

Hej på er!

Lägger upp den här bilden så länge för ska snart i väg och köpa mat för veckan. Duktig va? visst var vi fina? När vi kom in igår på festen så börja alla skrika: SWEDEN SWEDEN!! Dom hade tydligen sagt till killarna att vi var as snygga. Haha något som dock inte fick se igår. Haha