laga mat

är det något jag är dålig på så är det att laga mat. tycker det är tråkigt och onödig. men idag ska jag anstränga mig. ska göra min första ost och skinkpaj ;D haha låter inte så svårt, men lovar att jag kommer misslyckas:D
fortsättning följer ;)



Spanien

Dag 1

  

KL 11.20 träffades alla tjejer vid bussterminalen i Linköping. Jag kom dit näst sist av alla. ( självklart var mckenzie sist)hehe. Och det var då man verkligen fatta, att nu är vi på väg. Där stod vi, glada som få och vänta på att få ställa in våra väskor i bussen. När mckenzie kom så gick vi in i bussen och vinkade alla föräldrar och pojkvänner hejdå.

  

På Skafta hade vi det vanliga "problemet" , för mycket baggage. Så fick pocka bort och lägga in i hand baggaget.  

Vid 7 var vi framme i Alicante. När vi gick ut från planet så möttes vi av super kvav luft och strålande sol ÄNTLIGEN FRAMME!!

  

* när jessica kommer in i lägenheten så tycker hon att det är så varm så hon säger :

 - ååå bastuu!

Mckenzie kollar på mig och rynkar på näsan :

-          Va finns det bastu ??

  

Ganska internt , jag vet..




  

DAG 2

  

Vakna relativt tidigt. Det var dags för marknad som är varje onsdag med massa frukter och grönsaker. Så vi köpte en massa go saker. Hur billigt som helst. När det blev för varmt att vara på marknaden så gick vi till stranden . den gamla delen. I Benidorm finns det 2 stora stränder, ena stranden är för typ gamla, bakfulla och för familjer. ELLER för folk som inte har brännan. Där låg vi , och det var lika bra. hehe. Den andra stranden är precis vid alla pubbar och barer . så där hänger alla "coola" spanjorer med speedos.  

  

På kvällen gick vi ut, tog några drinkar och dansa :) . träffade 3 killar som pratad svenska.  Vi gick in på ett discotek med dom. Hur trevliga och roliga som helst. Till dom fick veta att vi hade pojkvänner.  Då ville dom gå hem :D haha.

Jag Madde och Mckenzie kom hem 7 på morgonen. Finns film!!

                                                              


  

DAG 3

  

Gick till stranden vid ungefär 12 tiden. På kvällen gick vi ut till strand barerna och blev bjuden på drinkar. Eftersom det är så varmt här på kvällarna så är det näst intill omöjligt att dansa utan att gå ut varannan kvart. Och eftersom man går ut och tar luft så ofta så frågar dom så fort man går ut om man vill gå in igen och få en gratis drink.

När jag och mckenzie ska gå ut och ta luft så här vi någon som säger på svenska '

- fan så full jag är.

Jag och mackan kolla på varann, kolla sedan på en annan kille och säger ivrigt

•-          pratar du svenska????

Men ack, han var spanjor.  Och efter att vi bad om ursäkt så ville han inte direkt sluta prata med oss. Han fråga massa frågor och försökte vara trevlig. Jag och mackan ville bara ta luft. Retts som det var så tar han upp en påse med kokain. Bara sådär. Det var dags att gå.

När hela gänget står samlade utanför, redo för att gå hem så här vi återigen svensk talande människor, men den här gången såg vi vilka som snacka.  vi bestämde  att vi skulle träffas dagen efter och bada och kanske göra något senare på kvällen. På vägen  hem var vi trötta som få. Vi skulle nämligen komma hem i " god tid" denna kväll. Men så blev det ej. Kl 5 var vi hemma.  På vägen hem fick vi rosor som vi sedan kastade ner i en brunn:D .

  

Magdalena- asså tjejer, skulle inte de här vara en genväg ???

  

Mckenzie  är trött och säger utan att riktigt tänka

  

•-          Det var en genväg när vi visste vägen.

  

  

  


DAG 4

  

Enligt planen skulle jag, Jessica, Nattis, Emelie och Kajsa vakna klockan 9 och Madde och Mckenzie kl 10. för att gå på stranden. Men så blev de inte.  Jag och mckenzie vaknade kl 1 och utanför dörren står det " vi är på stranden bla bla bla" de idiotena väckte aldrig mig:D . så var ganska sen på stranden. Vi bestämde med svenskarna att vi skulle festa med dom på deras hotell rum. Vi gick till dom runt halv 11 och stack ner till stranden ( där alla pubbar är)  för att vänta på att klockan skulle bli 5 så vi kunde gå till discoteken. Deras party liv är helt sjukt här. I Sverige går man ju ut runt 12 och är hemma vid 3. 5 drog vi till ett discotek. Varje disco har go go dansare  ( killar eller tjejer som står på podier och dansar, vissa sjukt bra, vissa patetiskt dålig) . av någon anledning så har vi tjejer blivit uppdragna för att dansa med dom. För någon dag sen var det Madde. Nu var det min och nattis tur. Nattis blev uppbjuden först.  Och självklart så var hon sjukt duktig. När hon var klar så stod vi och garva massor. Vi dansa lite smått men tyckte att det räckte så tänkte gå vidare till nästa discotek. Men nej då, då var det min tur att bli uppdragen. Kände mig sjukt obekväm i början, men sen så blev de lite roligare :D.  go go dansarna blev lite förvånade när dom drog upp oss tjejer. Jag menar, alla kunde ju dansa ;) hehe..

Vi gick vidare till ett annat discotek där det var jätte bra musik ( bättre iaf) och hade rajtan tajtan. Kom hem klockan 8 på Morgonen.

  


  

De är dom enda dagarna jag har dokumenterat. Men kan säga att alla dagar var helt underbara, blev bara bättre och bättre. ska jag tillbaka? Helt klart!!

Bilder ska jag lägga in på bilddagboken.  antingen blir det redan idag. eller i morgon. snarast iaf!!

heter MagdalenaQ på Bdb..


dödtjej90

Jag är trött. Eller jag är inte trött, men mina ben, armar ,mage och rygg är död. men de är tur att man har ett badkar. Min mamma har alltid sagt: När ja dansa så la jag mig alltid i badet innan jag gick och dansa, för de är jätte skönt för musklerna blablablaa.. men hur har ju hur rätt som hälst. Igår kunde jag knappt röra mig, så la jag mig i badet och de kändes mycket bättre. Ett tag iaf.  Hos pappa har jag aldrig haft ett badkar, och vi tog bort den ganska nyligen hos mamma när vi gjorde om badrummet. sen har jag inte haft badkar när jag bodde hos Susann och Kent, och inte i Hackefors. Så nu ska jag fan bada.


"ahmen bada nu dåå"


Har fått Maddes bilder från Spanien nu. Ska få Nattis och Kajsas i morgon. Och mina egna biler ska jag också få. Kan inte lägga in dom på min dator för har ingen sladd, och min dator kan inte ta minneskort. Så Lambi fixa de åt mig:) .

Men vet inte riktigt hur jag ska göra, asså finns ju sjuk mycket roliga bilder, och filmer. Men ska jag visa dom??  Vill ju, men känns som om det är för sent. Har ju fört dagbok varje dag också..
Nu ska jag ta något och äta. ska vara i skolan kl 8.00 o morgon och ha Spanska, bara jag och Gm.



Här är jag i spanien, skriver dagbok. Helt naken..




//Magdalena Q


Träningsvärk90



Min kropp dunkar. Snacka om otränad. Vi hade våran första dans lektion igår. Och idag så var mina ben och RUMPAN ömma som aldrig förr. Hehe


Ska ner till Stångebro nu och se på när nollerna kör ölbrännboll.

Hare gött så länge!!



Min älskade Mamma

Det är hennes födelsedag idag. .

Hon är den vackraste och starkaste kvinnan som finns.
Hon klarar allt.

Finns nog ingen som jag ser upp till så mycket som hon.

Jag har henne att tacka för så mycket.

Jag vill bli som min Mamma.

Mamma jag älskar dig och grattis på födelsedagen


Tu Y Yo Mammita


Hur?Vad?Var?När?

                                                       

                                                                                                Im In love

Första dagen i skolan, och paniken är redan i halsen..




Dagen började inte bra. vaknade av att jag verkligen måste på toaletten. Men självklart har dom stängt av vattnet idag mellan 8 & 3 för att dom håller på att bygga om i andras lägenheter. roligmorgon 90.

Jag hade inga kläder at ha på mig heller då tvättstugan alltid e upptagen, nästa lediga tid e på söndag.. Försökte sminka mig också. Gick ju JÄTTE bra. Kladd överallt (och inge jävla vatten att ta bort de med).  så ska jag vara helt ärlig var jag inte pepp på att gå till skolan idag.

och när jag väl kom till skolan så kändes det jätte bra. fick träffa mina dansare igen..  Lite senare fick vi vårat schema. Mer dans,gött!!
Fick träffa våran nya dans lärare också. Och det var som jag trodde. Yolanda från holland. Hon är helt sjukt duktig. Vi hade workshop med henne i 2an.

Men det var efter vi fick schemat jag fick panik...
Imorgon ska min frågeställning om mitt projektarbete vara klart.

Vi i klassen ska tillsammans skapa en dansföreställning.  I själva projektet har alla olika roller :

Projektledare
Ekonomiansvarig
Koreograf
scenograf
ljud/ljus
Kostym&smink
Dansare
PR-marknadsföring
Manusförfattare
Dokumentatör
konstnärlig ledare



Och jag har velat fram och tillbaka hela dagen ( och igentligen hela sommaren)ska jag ta  Dansare eller Koreograf. och vad ska jag ha för frågeställning??.De är frågan. + att jag har matte som jag måste göra klart också. 

men endå känner jag : gör någonting istället för att stå och mässa . så de tänker jag göra. tänker åka till hackefors och tvätta kläder så jag kan ha på mig något i morgon..

 



Home!




Hoppas alla har haft det bra. För det har nämligen jag haft. 17 dagar sol och bad. Kommer  skriva om allt som jag har gjort här då jag har fört lite dagbok under rean. Men jag kan lätt säga utan att överdriva att det var den bästa resan jag någonsin gjort. Mer får ni veta i morgon. Och alla bilder kommer också. I sinom tid ;) ..


Har I alla fall  fått min lägenhet nu. Så sitter just nu i min kök och äter en macka med Keso ;). Det är jätte mysigt !!Har inte fått ordning på mitt rum än dock, men ska fixa de..


Ganska meningslöst inlägg. Men grundtanken var att skriva att jag kommigt hem, jag mår bra, och att inlägg från spanien kommer;)


Nu ska jag äta upp min macka och krypa ner i sängen <3 ska ju upp till skolan imorgon. Kanske skriver något innan skolan, sådant som märks ;)


GOD NATT !!

//MagdalenaQ