en trötter

skolan var totat värdelös för mig idag, blev på dåligt humör av en såå fjantig grej. blev helt förvånad hur man kan göra världens grej utan ingentin. aja,

I dag fyllar kristin år, såå grattis på 17 års dagen;) hihi älskar dig
och grattis till jessica till körkortet:D

nej nu ska jag sova, ska ju ha min första träning med den nya dansgrupper, street dolls, hoppas de blir kul:)



       image23


en krävande dag

Idag har det varit en krävande dag: (.  Fick veta betyg i dans och gestaltning B och religion A. I våran skola så pratar man inte om betyg på hela läsåret. Så samma dag som betygen sätts så kan man antingen få ett slag i ansiktet eller bli nöjd. Ska det vara så? Jag vill iaf vara medveten om vart jag ligger betygsmässigt. Tycker inte att betygen ska komma som ett slag i ansiktet och folk ska komma ut gråtandes av förtvivlan. De är fan bedrövligt. Jag vill ha motivation. Men ibland så känns det inte lätt. Och idag är en sådan dag.


Men men, finns inget jag kan göra åt saken, en vacker dag kanske jag blir lärare ( vem vet, min pappa är ju det, och mamma har varit det) , och då ska jag vara rättvis!


Idag så har jag och Karin varit och kolla på lägenhet i Berga centrum. Och där kan jag ju säga att det var totalrenovering på gång. Först så letade vi själva lägenheten.  När vi plinga på så öppnade två kineser som inte talar svenska eller engelska. Men efter ett tag så förstod dom att vi skulle kolla på deras lägenhet. Och lägenheten var jätte fin. Fint i alla rum och renoverat:)

Hoppas att vi får den lägenheten, skulle vara perfekt!


Nu måste jag sova, hårdträning hela förmiddagen. God natt!

image22Balett i morgon, sååå jag ska kämpa!


Det är över nu!

Nu är temat över. Vilket är en stor lättnad. vi tränade varje morgon och kväll inför detta tema.

På torsdag hade jag min Mamma, lillebror, min mormor som hade åkt mer än 50 mil för att se mig. Vilket gör mig väldigt tacksam. <3 . lillen var också där,  så söt att du kom och kolla gummi. Men allt kändes bra. Tack Robert och Karin för ni dansade min koreografi helt underbart vackert!!

Sen på kvällen åt vi lite och sen så tog vi in på Scandic Hotel och myste hela kvällen:). På morgonen klev jag upp tidigt för att sitta och äta frukost. Och jag lovar det fanns verkligen allt. Helt sjukt vad gott det var. Så när jag sedan fick till skolan så vad jag mycket mätt och belåten :D . la Familja gick runt på stan och sedan åt god lunch. Vid tre så var det dags för dom att åka hem vilket inte kändes så jätte kul. Men, det är ju snart sommar lov! så snart kommer jag också hem.

I helgen har jag varit med Kristin och bara myst:)härligt!


När mamma, mormor och Adam var här så fick jag två linnen av dom. Tack<3 MEN, en av dom är rosa. Och måste säga att jag äger inte ett enda rosa plagg. Så det här är mitt första. Jag tycker att det är jätte fint, men känns ovant.


image20image21





2 dagar kvar.

Äntligen ligger man i sig sköna säng och ska sova. Ska bli såå skönt.  Men imorgon blir det att gå upp tidigt för att dansa igen. Ska bli skönt på torsdagen när man har gjort allting.

Och längtar till torsdagen för då ska Mammi , Mormor och Adam  komma enda från bollnäs för att se mig .: )


Nu måste jag sova ! natti natii

Det här är mitt programblad
image19



Snart tema redovisning!!!

Jag är trött och slut. Idag har jag haft svenska, sång och dans. Sedan åkte jag för att jobba. Jag ringde kanske 20 stycken Bollnäs bor och 7 alfta bor, är inte de sjukt? Och alla ville vara med på undersökningarna ocksåJ yey..

vill bara säga átt idag har jag varit duktig. jag och Robert har gått in till Corren ( Linköpings tidning)  och gjort reklam för våran redovinsning. och stod där och och flina för arr dom skulle skriva om oss i tidningen, och de ska dom ;)


Vi har även fått valpar, ska bli så kul att få komma hem och gosa med alla 5<3<3

Och nu är det inte många dagar kvar till vårt tema redovisning!! Kom och kolla, kl 3 på saga teaternJ


Nu måste jag nog sova, om jag ska komma upp i morgon:P


Natt!


image18Hunder får bli på sidan:)

hard work work..

Idag har jag gjort klar min koreografi till tema arbetet, vilket känns otroligt skönt! Vi ska träna ikväll kl 21.00 till 23.00 , så det är sena kvällar för mig just nu..

I kväll ska jag gå Ballet akademins föreställning , ska bli mycket roligt att se=)


Min klass är underbar. Men ibland kommer det upp olika diskussioner som bara gör min upprörd. Man pratar om någonting, som man igentligen inte har blekaste aning om, det enda man har gjort är att utifrån tidningar (tex aftonbladet eller någon liknande skvaller blaska) och filmer drar alla över en kant.

Igår kom diskussion om dödstraff upp. Att den personen som mördat någon lika gärna kan dö själv, för varför ska just han leva om han redan dödat någon annan??

  

Genom dödsstraff försöker man lösa våld med hjälp av våld och alla vet att det inte fungerar i längden. Det finns inga konkreta bevis för att dödsstraff faktiskt förhindrar brott, snarare tvärtom.
Växer man upp i ett samhälle där dom vuxna säger att det är fel att mörda, och sedan tar dom livet av mördarna kommer man förr eller senare börja undra vad det är för en slags dubbelmoral. Jag tror att många som är för dödsstraffet faktiskt inte riktigt förstår vad det innebär.
Tänk om ens man eller dotter blev mördad, skulle du vilja att mördaren vart avrättad då?
Många skulle säkert säga ja eftersom dom inte tycker att en som tagit ett liv ska få behålla sitt eget.
Men tänk istället om det var ens man eller dotter som var mördaren, skulle man fortfarande vilja att den skulle bli avrättad?
Det tror jag knappast. Och det är det här jag menar att man måste göra, man måste se det här ur olika synvinklar. Man kan inte bara säga att man är för dödsstraff bara för att det verkar enklast.
Jag kan inte vara för dödsstraff av en enkel anledning, ingen har någonsin rätten att ta en annans liv. Jag tycker att det definitivt är brott mot mänskliga rättigheter.
Dödsstraff är en dyr metod, den förhindrar inte brott, oskyldiga kan dödas, hämndrisken kan vara stor i vissa fall, den är diskriminerande och den orsakar onödigt lidande.
Jag ser absolut inga fördelar med dödsstraff, jag har försökt förstå varför det fortfarande finns men jag kan faktiskt inte förstå.


Uuh nu fick jag av mig de där, hehe kändes skönt:D


Ne nu ska jag dra mig! Puss :)


En trött och sliten Magdalena

Denna vecka lär bli tung. Vi har massa träningar till vårat tema arbete. Robert och Karin tar dö på mig . Så ska jag vara ärlig har jag inge lust att skriva någonting i kväll. Men förhoppnings vis har jag det i morgon!!


God natt!


Sommar???

Idag har det varit strålande väder, och de tackar vi för!

Idag fyller även min älskling 18, Emilia blom! Grattis hjärtat!

Har även gjort nationella provet i matte B, och inga kommentarer om det.


Idag fick jag brevet från skottland, vilket gjorde så jag fick tänka till hur jag vill göra om ungefär ett år.

I brevet stod det:


Dear Magdalena


I am delighted to inform you that you have been offered an unconditional place on our Contemporary Dance Performance for session 2009. please complete and return the attached to Morag graham as soon as possible to confirm your place.


Sen skulle man  bocka I om man fortfarande ville ha platsen, eller om man inte ville.


När jag fick brevet blev jag lite smått nervös, jag är ju liksom snart 18 och har bara ett år kvar i skolan, detta är alltså mitt sista sommarlov. Och jag vet ju inte vad jag vill göra efter skolan. Eller jo, jag vill göra 1000 saker. Men ändå så skulle det vara så jätte kul att flytta till skottland och bo där i ett år, och det året gå ungefär som man går balettakademin ( fast denna utbildning är mycket mer professionell) men jag får också förbättra min engelska mycket. Vilket alltid är skönt, att kunna prata flytande. För jag kände när jag var där i en vecka att min engelska blev bättre, och det var så sjukt kul att prata det.


Men som sagt, vet inte vad jag vill göra, finns så många alternativ.

http://www.dundeecoll.ac.uk/?the_scottish_school_of_contemporary_dance.xml

är då deras hemsida om någon annan också vill söka!


Nu är det full fart med vårat tema. Jag Karin och Robert dansar varje morgon före skolan börjar. Sjukt jobbigt, men om allt ska sitta så måste man ju ligga i;)


Jag ska upp tidigti morgon och dansa Roberts Tarzan och Jane,


God natt gott folk!


image16   image17


sista dagen i Bollnäs-Alfta!

Nu sitter jag här hos min pappa i Alfta. Vi har druckit te och diskuterat om hur jag ska bo efter sommaren. Säga vad man vill om min pappa, men han är fan bäst.

Sen har jag även sagt hejdå till min egna lilla blomma som snart blir en stor blomma( snart 18) !. Tycker så sjukt mycket om Emilia, hon är min bästa vän, så hon har en alldeles speciell plats i mitt hjärta;) . sen har jag cyklat till mormor och morfar och tagit en fika med dom, för att senare åka till farmor och äta mat med henne.

 För i morgon åker jag :/. Känns ganska tråkigt. Jag känner mig fortfarande dålig och klen. Men det är kanske är just därför, har inte tränat på nästan en vecka nu. Hatar att ha feber.


Imorgon ska jag säga hejdå till mammsen L vilket kommer att kännas jätte jobbigt. Men jag får hålla tummarna på att hon kommer och hälsar på den 22 maj då jag har tema redovisning :D.



ikväll så kom även min älsta lille bror Magnus hem från sin konfirmations resa, och snart ska han även döpa sig:D haha samma som jag, döpas som 15 åring:)

nej nu ska sova
god natt!
Ps. om exakt en månad är jag 18 . Ds.

 image15


 


Fint väder :)

Idag har det varit fint väder i lilla Bollnäs. Vi bestämde oss för att ta en promenad till stan, där vi kikade lite på kläder och åt mjukglassJ. Jag köpte ett par svarta jeans som kommer komma väl till användning då mina andra sprack av en viss anledning.. :P


Annars har jag inte gjort något speciellt idag. Eller jo, jag har börjat på min Historia uppgift, som skulle vara inlämnad för ett bra tag sedan. Bättre sent än aldrig.

Jag har även hunnit koreograferat en del till temat, vilken känns jätte skönt. Eftersom Både Karin och Robban hade kommigt så långt på sina så hade jag lite smått panik. Jag har dock skrivigt ner koreografin då jag knappt kan dansa den själv. Så fort jag får upp flåset så börjar jag må dåligt. Så tyvärr är jag inte frisk än. Men på tisdag (vi har studiedag på måndag) SKA jag vara pigg och kry:)


ne nu ska jag iväg;)


 image14              
 precis innan jag flytta till linköping..


nu är det vår!!

I
Igår var det Valborgsmässoafton. Förhoppningsvis var det vinterns sista dag, "vintern rasar ut bland våra fjällar, lalala".

Jag firade valborg med 6 underbara tjejer. Vi åt massa mat hos Emilia, vilket var väldigt trevligt. Sedan gick vi på en fest som var mindre bra. Väldigt blandat. Sedan gick vi hem till Emilia igen och dansa loss. Speciellt Emilia;) .

Vi åkte till renskullen på lokal fest där. Men det var inte heller någon höjdare så Emma Hjalmarsson (Hjalmar) körde oss till stan, (grattis till körkort). Vi åt på max, och där bestämde vi att vi skulle träffas dagen där på för att äta frukost kl 1. Sedan åkte vi hem. Jag, Emilia och Gustav sov alla i samma säng, vilket blev en aning trångt.

(bilder kommer)

  

  

Dagen efter vaknade Emilia halv 8 för att städa (medan så sov jag som en stock).  Det blev även lite kalle Blomqvist tittande. Klockan 1 så var jag och de andra på max och åt oss mätta och belåtna..

  

Ikväll har jag varit hos min mormor och morfarJ. Ååh så jag älskar dom människorna. Helt fantastiska.  Vi satt och kolla på UNICEF galan, och min mormor satt och grät för hon tyckte det var så fruktansvärt att barn far så illa. Ni är underbara!


                                                                En helt vanlig NO lektion

Hejdå;)                              image12
                                                        

                                      HÖNAN AGDA

3 år sedan <3                                               Saknar!!!